Ενεχυροδανειστήριο – Αγορά Χρυσού Ηράκλειο Κρήτης

Αγορά Χρυσού - Κοσμήματα - Πέτρες - Ρολόγια - Ενεχυροδανειστήριο Ηράκλειο

Νέα από το Blog

Η ιστορία του λογότυπου της Rolex

Η ιστορία του λογότυπου της Rolex

Το 1903, ένας νέος, Hans Wilsdorf, συνεργάστηκε με τον πεθερό του Alfred James Davis και ξεκίνησαν μια εταιρεία ρολογιών. Αρχικά ονόμασαν την εταιρεία τους με τα ονόματά τους ως Wilsdorf & Davis . Το 1915 άλλαξαν το όνομα σε αυτό που έχει γίνει πλέον συνώνυμο της ποιότητας και της πολυτέλειας: Rolex.

"Το όνομα Rolex"

Μερικοί υποθέτουν ότι το όνομα Rolex ήταν εμπνευσμένο από τη γαλλική φράση Houloguorie Exquise, η οποία μεταφράζεται σε "εξαιρετική ωρολογοποιία" στα αγγλικά. Άλλοι υποθέτουν ότι το όνομα επιλέχθηκε επειδή είναι ο ήχος που κάνει ένα ρολόι όταν κουρδίζεται. Παρόλο που δεν υπάρχουν επαληθευμένα αρχεία σχετικά με την έμπνευση πίσω από το όνομα, γνωρίζουμε γιατί επιλέχθηκε το όνομα.

Ο Wilsdorf και ο Davis επέλεξαν το όνομα Rolex επειδή ήταν "εύκολο στο να προφέρετε σε πολλές γλώσσες" λόγω της φωνητικής του φύσης. Δεδομένου ότι το όνομα ήταν σύντομο, φαινόταν καθαρό και ξεκάθαρο όταν τυπώθηκε. Με την πάροδο των ετών, έχει γίνει αδιαχώριστο από το τροποποιημένο τυπογραφικό πλάτος του Garamond στο οποίο εκτυπώνεται συχνά. Παρόλο που είχαν δημιουργήσει ενα δυνατό όνομα της εταιρείας, οι Wilsdorf και Davis χρειάζονταν ακόμα ένα δυνατό εταιρικό λογότυπο. Το 1925 οι δύο επιχειρηματίες σηματοδότησαν τα πεντάκτινα διακριτικά τους, τα οποία έχουν γίνει όλο και πιο αναγνωρίσιμα σε όλο τον κόσμο.

Λογότυπο ROLEX

Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την προέλευση και τις μυστικές σημασίες πίσω από τη κορώνα της Rolex . Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα πέντε σημεία αντιπροσωπεύουν τα πέντε δάχτυλα του ανθρώπινου χεριού, άλλοι πιστεύουν ότι η κορώνα προορίζεται να αντιπροσωπεύει πέντε κλαδιά δέντρων με μαργαριτάρια. Ωστόσο, η Rolex δεν κάνει καμιά αναφορά σε αυτές τις θεωρίες και είναι πιθανό ότι είναι απλώς παρανοημένες εικασίες.
Όλες οι θεωρίες, η κορώνα ενσωματώνει τέλεια τις βασικές αξίες της Rolex για την αριστεία και την αποκλειστικότητα, ενώ τα πέντε σημεία της αντικατοπτρίζουν τις πέντε γράμματα του ονόματος της εταιρείας που εκτυπώνονται συχνά κάτω από αυτήν. Επιπρόσθετα, το σχήμα της στεφάνης φέρει εγγενώς τις χροιά της τιμής και του γοήτρου, ενώ παράλληλα συγχαίρει το σύνθημα της εταιρείας, "Μια κορώνα για κάθε επίτευγμα"(A Crown for Every Achievement).
Με τα χρόνια, ο σχεδιασμός της κορώνας του Rolex έχει αλλάξει ελαφρώς , ωστόσο διατηρεί πάντα τα βασικά στοιχεία που το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο ως έμβλημα Rolex. Από την άποψη της διεθνούς αναγνώρισης, η κορώνα Rolex κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα όλων των εποχών, μαζί με αυτά της Apple, της General Electric, της Target και της Mercedes Benz.
Σήμερα, η εταιρία διοικείται από τον νεοσύστατο (2011) CEO Gian Riccardo Marini ο οποίος ήταν ο πρώην διευθυντής της Rolex Italy.

Συμφωνούμε ότι η κορώνα της Rolex ταιριάζει απόλυτα με μια εταιρεία που ειδικεύεται στο Houloguorie Exquise. Κάθε ρολόι Rolex γίνεται με αυστηρές προδιαγραφές, χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα υλικά της γης. Εκτός από το γεγονός ότι χρησιμεύουν ως εικονική υπογραφή, το λογότυπό της κοσμεί κάθε ρολόι της Rolex ,χρησιμεύει επίσης ως μια λεπτή υπενθύμιση, ότι κάθε Rolex είναι πράγματι ένα “crown of achievement” για όλους όσους κατέχουν ένα.

Ενεχυροδανειστήριο Ηράκλειο "Πηγή Χρυσού"

Ασήμι, δείτε live την τιμή του

Παρέχουμε ειδικές τιμές σε επαγγελματίες.